Deze is wat wispelturig. Ze groeit nogal hard omhoog en wil soms wat moeilijk vrucht zetten.
Als alles goed gaat is het een bijzonder productieve en smaakvolle tomaat.
In salades wordt ze niet papperig maar blijft mooi stevig.
De smaak is rijk en zoet met sterke citrustonen.
Uit de Oekraïne.
Kerstomaten zijn makkelijker te telen dan grootvruchtige. Ze kunnen beter tegen de kou en rijpen sneller. Daarom zijn ze ook kansrijker in de buitenteelt.
Deze maakt 6 tot 8 dieprode, vlezige vruchten per tros met een gewicht van ongeveer 25 gram.
Leg je die trosjes wel eens met wat olijfolie en zout onder de gril?
De grote vruchten van dit traditionele Italiaanse ras zijn goed vlezig, hebben weinig zaden en zijn zeer rijk van smaak.
Wij zien dat aan het groenkraagje bij de steeltjes. Dat is er bij moderne rassen uitgekweekt omdat ze daardoor onrijp lijken. en dat gaat juist ten koste van de smaak. (Er is een genetisch verband tussen de groene kraagjes en smaak.)
Vleestomaten zijn minder geschikt voor de buitenteelt.
Dit is wat ze in Rome op de kaart zetten.
Groen rijpende tomaten zijn vaak uitstekend van smaak. Deze is een fenomeen wat dat betreft. Ervaringsdeskundigen noemen het de beste ooit.
Ze is sappig, fris en zoet. Heerlijk in sla of op een boterham. Meer dan wat olijfolie en zout heeft ze niet nodig.
Ze is bovendien weinig eisend wat groeiomstandigheden betreft. Ze blijft lang gezond. Mocht wel iets productiever zijn.
De onderkant wordt mosterd-kleurig als ze rijp is, het vlees blijft groen.
Een grote roze vleestomaat met vrucht van een halve kilo uit Noorwegen.
Ze rijpt begrijpelijkerwijs vrij laat en ik zou ze niet buiten proberen te telen.
Ze heeft een zeer volle aangename zoete smaak.
Ze noordelijke versie van 'Coeur de Boeuf'.